Naslovna Teme 5-11 god. MisteriUM 11-14 god. Cjenik Galerija Pitanja Kontakt MUZEJ
TEME za djecu od 5 do 11 godina:
Vladari mora

Vladari mora su moćni, znaj! Pripremi se, jer na ovom rođendanu postaješ ronioc i imaš priliku povesti prijatelje u avanturu s najvećim morskim psima. Zajedno ćete otkriti koje sve vrste morskih pasa krije Jadransko more, a nakon druženja s vladarima mora zaigrati igru i spasiti cijelo jato riba koje se zaplelo u odbačenu ribarsku mrežu. Sigurni smo da će ti ova avantura pomoći da postaneš pravi stručnjak za morski svijet!

Jurski park

Jesi li imao priliku iskusiti dinosaurski život? Predlažemo da povedeš prijatelje u muzej, pa ćete se zajedno vratiti u daleku Zemljinu prošlost. Na nekoliko sati postajete dinosauri – biljojedi, mesojedi, dugog ili kratkog vrata, kratkih ili dugih nogu, s bodljama ili bez njih, te takvi probate preživjeti u svijetu u kojem su oni vladali. Istraži prapovijest, osjeti nemirni ­­­ugođaj Jurskog parka i nauči mnoge zanimljivosti o nekadašnjim najvećim kopnenom gmazovima!

Šašavi znanstvenici

Želiš li, bar na jedan dan, postati šašavi znanstvenik i okupiti svoje prijatelje u stručni, pomalo šašavi, tim - povedi ih u muzej! U dinamičnoj igri „Znanstvenomanija“ baca se kocka, skakuće od polja do polja i odgovara na znanstvena pitanja koja šalju sve bliže i bliže cilju smještenom kod ralja velikog morskog psa. Dolaskom do cilja postaješ pravi znanstvenik i spreman si za veliko finale - pokuse. Očekuj mnogo različitih eksperimenata, jer mozak znanstvenika nikad ne spava! Otkrij svojim prijateljima kako eruptira vulkan te istraži i druge prirodoslovne zanimljivosti kao pravi šašavi znanstvenik.

Superheroji prirode

Znaš li da u riječkom Prirodoslovnom muzeju svatko može biti „Superheroj prirode“? Želiš li biti i ti - dođi, s prijateljima! Na ovom rođendanu otkrit ćeš zašto je važno čuvati prirodu i saznati veoma dobre savjete kako to ostvariti. Zabavit ćeš se uz uzbudljivu igru „Okoliš, ne ljuti se!“ i okušati sreću s velikom igraćom kockom. U igri te čekaju razna polja i pitanja koja ćeš, uz pomoć svojih prijatelja, prijeći za čas posla. Hej, nemoj se opustiti jer te za kraj čeka čišćenje morskog dna uz velike, ali zabavne prepreke, a ujedno ćeš otkriti i kako se pravilno razvrstava otpad.

Divlji Kvarner

Poglavico, mudar trebaš biti, pleme svoje odabrati i indijanska imena stvoriti, jer ste tek tada svi spremni za izazovno zmijuganje po muzeju. Kriomice ćete se provlačiti, od jedne do druge igre, po divljem Kvarneru. S prijateljima Indijancima te čeka zabavna pustolovina otkrivanja životinjskih tragova. Kroz edukativni „Zmijokviz“ saznajete mnogobrojne zanimljivosti o zmijama. Pažljivo vijugajte muzejem i razotkrijte sve tajne ovih ljuskavih gmazova!

Tajanstveni svijet kukaca

Želiš otkriti tajnovitost života kukaca - tada doleti u muzej! Upoznat ćeš najsitnije, jedva očima vidljive, i one druge, stasom malo krupnije kukce, saznati što životinju čini kukcem i izraditi svog vlastitog člankonošca. Kroz zabavnu igru, ući ćeš u pčelinji svijet i okušati se u prikupljanju peludi, uvidjeti da nije lako biti pčelom koja svoje dnevne poslove marljivo započinje ranom zorom! Pobliže ćeš upoznati još jednog letača - leptira i pratiti ciklus njegova nastajanja, a u zabavnoj igri saznati da ne može svatko imati žalac.

Mrak rođendan

Dođi u muzej, povedi i prijatelje uz kodnu poruku za ulazak: „Noćna druženja volimo i tada plijen svoj lovimo!“. Plešući kroz muzejske prostore otkrivate koje životinje spavaju danju i tako skupljaju snagu za nevjerojatne dogodovštine koje ih čekaju dok noću traže hranu. Kasnije i sami ulazite u noć te s lampicama istražujete sve tajne koje skriva muzej! Kroz zabavnu igru o brzim noćnim letačima upoznajete vrline vaših novih prijatelja - šišmiša. S njima ulijećete u novu igru zatvorenih očiju. Šišmišasta pustolovina se nastavlja… Naoštrite svoja osjetila i otkrijte mirise i okuse bez da znate o čemu je riječ. Neka samo tvoj dan bude pravi „mrak“ rođendan!

MisteriUM - muzejski escape room

Jesi li čuo za muzejski escape room? O da, postoji u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci! Za istraživačku pustolovinu „MisteriUM“ naoštri svoj um i riješi sve zagonetke! Povedi i prijatelje, pa ćete zajedno razmišljati o odgovorima na sva čudnovata pitanja. Uspješno odgonetavajući, korak po korak, krećete se po tajnim prostorijama muzeja istražujući razne kutke sve dok ne otkrijete neočekivanog gosta. Napominjemo da su ga samo najhrabriji spremni upoznati! Taj, čak strašni, gost će prirediti nezaboravnu plesnu zabavu koju ćete još dugo, dugo prepričavati.