Naslovna Novosti CLAUSTRA+ LIKE Kras'n'Krš Putevima Frankopana INNOCULTOUR MUZEJ
INNOCULTOUR - 2. sastanak

INNOCULTOUR | DRUGI SASTANAK ODRŽAN U RIJECI, U PRIRODOSLOVNOM MUZEJU RIJEKA


Nakon uspješne organizacije uvodnog sastanka u Ostellatu, pokrajina Ferrara, drugi projektni sastanak i drugi Upravljački odbor organizirani su u Rijeci 18. i 19. lipnja 2018. godine, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka.

Sastanak se fokusirao na provjeru prvih realiziranih aktivnosti s ciljem uključivanja institucionalnih aktera u zajedničku promociju kulturne baštine, kao i na prve komunikacijske aktivnosti i događaje koje su projektni partneri ostvarili u periodu nakon prvog sastanka.

Tijekom sastanka partneri su definirali nove aktivnosti koje će se realizirati u drugom projektnom razdoblju: kako uključiti institucionalne aktere i kako uspostaviti zajednički poziv kreativnim industrijama (Joint Call Competition) s ciljem korištenja novih tehnologija i poboljšanja dostupnosti kulturne baštine. Osim toga, definirao se specifičan marketinški plan, prilagođen uključenim partnerima.

Tijekom održavanja sastanka, Prirodoslovni muzej Rijeka, organizirao je studijske posjete na području projekta, predstavio Muzej partnerima, te ih upoznao sa kulturnom baštinom područja Primorsko-goranske županije.