Naslovna Novosti CLAUSTRA+ LIKE Kras'n'Krš Putevima Frankopana INNOCULTOUR MUZEJ
INNOCULTOUR - Radionice sa srednjim školama

INNOCULTOUR | Održane dvije radionice sa srednjoškolcima: "Korištenje novih tehnologija u promociji muzeja", Rijeka“U Prirodoslovnom muzeju Rijeka, 7. i 8. veljače, održane su dvije radionice sa srednjim školama, u sklopu projekta Innocultour, u kojem je Muzej jedan od partnera. Prirodoslovni muzej Rijeka će unutar ovog projekta prema najsuvremenijim muzeološkim načelima nadograditi i unaprijediti dijelove stalnog postava u muzejskim prostorima u Rijeci i Brodu na Kupi te in situ na odabranim značajnim lokalitetima, promovirajući pri tome vrijedne prirodne znamenitosti i važnost biološke raznolikosti putem novih IT tehnologija. .

Projekt je usmjeren prvenstveno mladim i znatiželjnim posjetiteljima muzeja. Zbog toga, glavni cilj radionice "Korištenje novih tehnologija u promociji muzeja" upoznati je mlade posjetitelje s projektom te doznati njihovo mišljenje o novim iskustvima, sadržajima i aktivnostima koje bi Muzej trebao ponuditi korištenjem novih IT tehnologija, kao i mišljenje o načinu promoviranja navedenih sadržaja, s ciljem dopiranja do što većeg broja zainteresiranih.

Na prvoj radionici sudjelovali su učenici prvog razreda srednje Građevinske tehničke škole Rijeka, a na drugoj učenici četvrtog razreda Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Učenici su osmišljavali promotivne video materijale; intervencije u TuneluRi na temu špiljskog medvjeda, korištenjem novih tehnologija te nove, drugačije, njima zanimljive edukativne sadržaje. Imali su mnoštvo različitih ideja, a neke od njih bit će Prirodoslovnom muzeju Rijeka polazna točka prilikom kreiranja prezentacije prirodne baštine, putem novih tehnologija.